Els rectors demanen a Aragonès que no elimini la conselleria d’Universitats

L’exconsellera, Gemma Geis, s'ha acomiadat destacant que ha estat “un honor i un privilegi servir al sistema universitari i de recerca” de Catalunya

L'exconsellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis (Generalitat de Catalunya)
L'exconsellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis (Generalitat de Catalunya).

Pere Aragonès està tancant els últims detalls del nou Consell Executiu després de la sortida de Junts del Govern català. Ha transcendit que algunes conselleries podrien fusionar-se. Una de les assenyalades és la de Recerca i Universitats, que podria passar de les mans de Gemma Geis (Junts) a les del responsable d’Educació, el controvertit Josep Gonzàlez-Cambray (ERC).

Els rectors de les universitats públiques catalanes han demanat al president Aragonès que mantingui amb entitat i estructura pròpia el Departament d’Universitats. “L’impuls de la recerca, les aliances universitàries europees, l’inici en la correcció del finançament i la coordinació del sistema universitari català són grans reptes engegats per la conselleria d’Universitats. És imprescindible que el nou govern de Pere Aragonès mantingui la conselleria”, ha assegurat el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia.

El rector de la Universitat Politència de Catalunya (UPC), Daniel Crespo, ha indicat que “Catalunya necessita mantenir l’impuls a les universitats i la recerca per combatre la crisis i caminar cap a una societat més justa i avançada. Catalunya necessita mantenir la conselleria de recerca i universitats en el nou govern de la Generalitat”. L’exconsellera Gemma Geis s’ha acomiadat destacant que ha estat “un honor i un privilegi servir al sistema universitari i de recerca” de Catalunya.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari