La desocupació recula fins a xifres anteriors a la pandèmia

Caiguda rècord de l'atur en un mes d'agost a Espanya

Oficina de Treball de la Generalitat
Oficina de Treball de la Generalitat

Foto: Generalitat de Catalunya

L’atur a Catalunya ha baixat en 17.186 persones durant aquest mes d’agost, una disminució del 4,21%, de manera que la xifra d’aturats, que ara és 391.128, se situa en els nivells que s’havien registrat abans de la pandèmia de la covid-19. En comparació amb l’agost del 2020, l’atur ha baixat en 89.514 persones a Catalunya, un 18,62%.

La dada en el conjunt d’Espanya és la millor de la sèrie històrica corresponent a un mes d’agost. L’atur registrat ha caigut en més de 82.583 persones i s’han creat 76.541 llocs de treball el mes passat.

Després de sis mesos consecutius caient la xifra d’aturats, durant els quals el total s’ha reduït en 675.000, Espanya suma 3.333.915 persones aturades. Es tracta de la dada de desocupats més baixa des del febrer del 2020.

Aquestes xifres, que no compten els treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació (ERTO), són particularment significatives perquè la dada de l’agost sol ser negativa per l’efecte de la finalització dels contractes estiuencs.

No obstant això, la Seguretat Social suma 118.004 persones cotitzant menys i la xifra d’ocupats cotitzant és 19.473.724.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.