Ciutadans interposa un recurs contra el nomenament de Toni Molons com a gerent de la XAL

El diputat Salvador Tovar demana que el Consell d’Administració de la Xarxa Audiovisual Local deixi sense efecte una designació que considera “arbitrària” i “il•legal

Antoni Molons, durant el judici del Tribunal Suprem als dirigents independentistes

El grup de Ciutadans de la Diputació de Barcelona ha presentat un recurs davant el Consell d’Administració de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) perquè anul·li el nomenament d’Antoni Molons com a gerent d’aquest organisme. Molons era el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació amb Quim Torra com a president de la Generalitat i es va quedar sense feina amb el canvi de govern que ha portat Pere Aragonès a la presidència. El darrer ple de la Diputació de Barcelona abans de les vacances va aprovar la seva designació com a gerent de la XAL, en un acord que Salvador Tovar, portaveu de Ciutadans en aquest organisme, considera que cal “deixar sense efecte” perquè és “arbitrari i il·legal”.

Tovar denuncia que “amb aquest nomenament s’ha facilitat l’accés a un lloc de treball a una persona l’elecció de la qual no ha estat el resultat d’un procés selectiu just i transparent” i que “s’han omès els requisits constitucionals de la contractació pública, com són publicitat, igualtat, mèrit i capacitat”. El nomenament de Molons com a gerent de la XAL va comptar amb els vots favorables del seu partit, JxCat, i els del PSC, ERC i Tots per Terrassa. En contra s’hi van posicionar, a més de Ciutadans, el PP i els comuns.

Antoni Molons és conegut com el ‘tal Toni’ que va fer gestions per la difusió de campanyes de publicitat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 ocultant la seva identitat i el càrrec que ocupava al govern de la Generalitat en aquell moment. El seu predecessor, Xavier Escribà, que va arribar al càrrec quan CDC es va fer amb la presidència de la Diputació de Barcelona, es va acomiadar amb una carta aspra als directors de les televisions locals vinculades a la XAL on afirmava que “segur que molts de la casa i de fora se n’alegraran i brindaran. Tant se me’n fot. Va amb el càrrec”. Escribà aspirava a perpetuar-se a la XAL, que li va crear un nou càrrec fet a a seva mida però que va quedar en suspens després que aquesta maniobra fos denunciada davant l’Oficina Antifrau.

El Consell d’Administració de la XAL té un mes per respondre al recurs presentat per Ciutadans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.