Jordi Puigneró i Lluís Llach fan el ridícul per culpa d’una piulada de Francesc de Dalmases

Han retuitejat un missatge del diputat de JxCat on critivava el govern espanyol actual per una mesura del de Mariano Rajoy de 2015

Jordi Puigneró i Lluís Llach, retuitejant un missatge equivocat de Francesc de Dalmases

El diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha comès un error greu, en difondre a Twitter una notícia de 2015 com si fos actual, i ha arrossegat en l’equivocació al vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el músic independentista i dirigent del Consell per la República Catalana, Lluís Llach. Puigneró, Llach i més d’un miler d’usuaris han marcat ‘m’agrada’ o han retuitejat el missatge erroni. Entre els usuaris que s’han empassat la fake new del diputat de JxCat hi ha el diputat de JxCat al Parlament Josep Costa, el regidor d’aquest partit a Barcelona Jordi Martí o l’humorista Toni Albà o el portal Larepublica.cat

A les 13:34 hores d’avui, De Dalmases ha pujat a la xarxa una notícia del diari La Vanguardia titulada “Educación prepara un título de FP para ser torero” i l’ha acompanyat amb el comentari següent: “Dic jo que PSOE i Comuns podrien deixar alguna cosa per quan governin Vox i PP…”. Diversos usuaris han entrat al fil d’aquest missatge i han recordat al diputat del partit que presideix Carles Puigdemont que aquesta notícia es va publicar el 17 d’octubre de 2015; és a dir, fa quasi sis anys i el ministeri d’Educació que preparava aquesta mesura formava part d’un govern presidit per Mariano Rajoy, del Partit Popular.

Tot i l’evidència de l’equivocació, Dalmases encara no havia esborrat el missatge quatre hores després de pujar-lo i es continuaven sumant usuaris que creien que es referia a una decisió del govern del PSOE i Unides Podem. Juli Brunsó, per exemple, escrivia a les 17:10 hores: “Espanya no té remei. Amb aquesta gent no s’hi pot conviure ni viure-hi a prop. Ens cal fugir-ne. I ben ràpid. No perdem més temps”. Greta6 havia afirmat una estona abans: “O toreros o flamencas, no saben fer més” i Maria F.Codina que “encara viuen a la prehistòria. Són violents i primitius de mena”.

Entre els que han advertit a De Dalmases de la seva ficada de pota, Joan Vallvé ha comentat: “Un diputat de JxCat tuiteja una notícia de 2015 atacant el govern actual. I el vicepresident Jordi Puigneró i Lluís Llach fan RT. I no passa res”. Per no passar, ni el diputat ha corregut a esborrar el missatge.

(Visited 669 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Jordi Puigneró i Lluís Llach fan el ridícul per culpa d’una piulada de Francesc de Dalmases”

  1. El titular Jordi Puigneró YYYYYYY Lluis Llach diu molt d’El Triangle.
    Senyal que s’ha traduït directament del castellà. Qui ho hagués dit!!!

    Respon

Feu un comentari