Qui es va saltar el ple del Fons per avalar les fiances?

Alba Vergés
Alba Vergés

La vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, va sorprendre tothom agafant-se vacances abans que es tanqués el curs polític. El debat del Fons Complementari de Riscos per avalar els 5,4 milions de fiances dels exalts càrrecs que els demanda el Tribunal de Comptes, no sembla que fos una raó suficient perquè la vicepresidenta parlamentària ajornés uns pocs dies les seves vacances. No cal dir que la mesa del Parlament acabava atrafegada el curs polític, amb un debat sensible, en què fins i tot es va haver d’interrompre el ple a l’espera de l’informe del Consell de Garanties.

Tampoc va pesar suficient que un dels avalats sigui el líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, defensor a ultrança de l’exconsellera, a qui el Tribunal de Comptes demana 1.981.455 euros, o el seu company de partit Raül Romeva, a qui reclamen 2.108.818 euros.

Ningú posa en dubte que la gestió de la pandèmia hagi pogut esgotar la qui fins fa quatre dies va ser la seva màxima responsable. Però, venia d’uns dies? Els professionals sanitaris també necessiten vacances i aguanten.

Sigui com vulgui, sense Vergés, el Parlament va tancar el curs aprovant el decret llei de creació del Fons Complementari de Riscos amb què el Govern cobreix els avals. El decret va ser aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i la CUP, l’abstenció de PSC i els comuns i el no de Vox, Cs i PP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Qui es va saltar el ple del Fons per avalar les fiances?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.