CCOO denuncia que ERC, JxCat i VOX voten junts contra la paga extra per covid als netejadors de sanitat

El sindicat afirma que l'actual govern de la Generalitat té "una visió clientelar i classista del treball"

El sindicat CCOO ha fet públic un comunicat en el qual explica que el Parlament de Catalunya va rebutjar ahir estendre a la resta de treballadors i treballadores de serveis com els de neteja, la paga extra per covid-19 que amb motiu de la pandèmia ha rebut el personal sanitari, i ho va fer amb els vots contraris d’ERC, JxCat i VOX.

Pel sindicat, un cop es veu com els treballs que han estat essencials en la pandèmia són invisibles per unes administracions “que tenen una visió clientelar i classista del treball”. CCOO afirma que la pandèmia de la covid-19 ha tornat a posar de manifest les contradiccions d’aquesta societat, en el sentit que el sector de la neteja de les instal·lacions sanitàries, tot i ser una activitat qualificada i essencial per a poder garantir el dret efectiu a la salut, no ha tingut el reconeixement ni la paga que sí que han rebut els professionals sanitaris.

CCOO de Construcció i Serveis reivindica la visualització i el reconeixement social i laboral dels treballs de neteja, com de tants altres que resulten invisibles als ulls de la societat, a parer del sindicat, i en especial de l’administració de la Generalitat de Catalunya i que durant tota aquesta pandèmia han estat a primera línia en la lluita contra el coronavirus, fent una feina imprescindible als hospitals, els Centre d’Atenció Primaria (CAP), les residències i altres centres de treball, segons el sindicat.

La reivindicació d’equiparació porta en l’agenda sindical des de l’any 2020 i es va constatar amb la Vaga de neteja de centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya del 30 d’abril de 2021, amb l’objectiu d’exigir la gratificació abonada al personal sanitari i sociosanitari. Les treballadores i els treballadors de la neteja també han estat a la primera línia davant la covid-19.

CCOO “lamenta profundament la postura d’ERC i Junts, com a partits del govern, la manca de voluntat de diàleg i les reticències a seure per tal d’atendre aquesta qüestió, fets que es materialitzen en la votació d’ahir”. El sindicat acaba el comunicat dient: “Ja n’hi ha prou de ser treballadores invisibles per a l’administració. Ja n’hi ha prou de classisme institucional. Perquè Som Essencials”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “CCOO denuncia que ERC, JxCat i VOX voten junts contra la paga extra per covid als netejadors de sanitat”

  1. Los(as tratan como esclavos, los burgueses de ERC, Conveniencia i Unio y ahora los franquistas de Vox
    Como hagan huelga , hasta el enano presidente de la Generalitat, coge el covid
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides