Bars i restaurants podran obrir fins a la una a partir d’aquest divendres

El Procicat ha aprovat una flexibilització de restriccions a diversos sectors que entra en vigor aquest mateix divendres

Els bars i restaurants podran obrir fins a la una de la matinada a partir d’aquest divendres, 4 de juny. També s’ampliarà l’horari d’obertura de les activitats culturals i esportives i s’ampliaran aforaments a diversos sectors. El Procicat ha aprovat per sorpresa noves flexibilitzacions en les mesures de control de la covid-19 a Catalunya, a causa de la bona evolució de la pandèmia.

Tal com va deixar entreveure Josep Maria Argimon, la restauració podrà obrir fins a la una de la matinada, una hora més que ara. El mateix horari límit també serà vigent per a les activitats culturals i esportives, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a benzineres.

Una altra de les novetats és que s’amplia al 70% l’aforament màxim a les botigues i mercats ambulants. I també augmenta l’aforament en activitats culturals i competicions esportives a l’aire lliure, amb un màxim de 3.000 persones. A més, s’incrementa al 50% l’aforament en parcs i fires d’atraccions. També podran obrir les zones recreatives i infantils dels centres comercials. I també es podran tornar a fer pícnics en espais habilitats, com les àrees de lleure.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat i les autonomies han aprovat aquest dimecres un semàfor d’obligat compliment per a l’obertura dels locals d’oci nocturn i per a l’hostaleria. En funció del risc de contagi de cada autonomia, les discoteques podran obrir fins a les dues o fins a les tres de la matinada, hora màxima de tancament fins que s’assoleixi la vacunació de 70% de la població. Catalunya i altres cinc comunitats hi han votat en contra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides