Cuixart justifica l’abraçada amb Iceta

El president d’Òmnium marca distàncies amb “l’odi i la rancúncia” però també amb l’indult, i es reafirma en què "ho tornarem a fer"

Cuixart abraçant Iceta
Cuixart abraçant Iceta

Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, ha justificat aquest divendres l’abraçada que va fer al ministre i excap de files del PSC Miquel Iceta durant l’acte de presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Cuixart, en declaracions a RAC1, ha explicat que quan veu Iceta va a abraçar-lo per construir “un sol poble” i evitar una confrontació entre els demòcrates de Catalunya, tot i que també ha dit que el separa molta distància del PSC i que empatitza amb les persones que es van sentir dolgudes pel gest, però que pretenia evitar que els seus fills veiessin “l’odi i la rancúnia” com una possibilitat.

A més de marcar distàncies amb “l’odi i la rancúnia”, de les quals ha dit que s’ha de protegir i la “llavor” dels quals no vol que “germini”, Cuixart s’ha mostrat sorprès per la repercussió de l’abraçada, que assegura que va fer-li amb “sinceritat” i “de tot cor”.

El president d’Òmnium, que sosté que és a la presó “per desconvocar una manifestació”, ha considerat que els indults no solucionaran el problema de fons, i ha assegurat que “no demanarem cap mesura de gràcia”. Així mateix, s’ha reafirmat en què “ho tornarem a fer”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides