ERC busca l’acord amb JxCat en temps de descompte a Lledoners

Aragonès es reuneix aquest dimarts a la presó amb Jordi Sànchez per desencallar la negociació amb els postconvergents

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat i vicepresident en funcions, Pere Aragonès, es reuneix aquest dimarts amb el president de JxCat, Jordi Sànchez, a la presó de Lledoners on aquest darrer compleix condemna pel judici contra els líders independentistes. La reunió a la qual no s’ha concretat si hi participarà el president d’ERC, Oriol Junqueras, que també es troba a aquesta presó, té l’objectiu de buscar l’acord perquè les dues formacions independentistes tanquin un acord de govern.

L’anunci que havia fet Aragonès que l’1 de maig seria la data límit perquè JxCat donés una resposta i de no tenir-la buscaria “vies alternatives”, ha provocat un nou focus de tensió en les negociacions entre les dues formacions. En aquest sentit, la vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha criticat els ultimàtums considerant “incomprensible” que “s’estiguin fent grups de treball i s’estiguin posant ultimàtums” simultàniament.

Davant aquestes crítiques, el vicesecretari general de comunicació i estratègia d’ERC, Sergi Sabrià, ha volgut rebaixar la tensió amb JxCat, afirmant que “nosaltres estaríem disposats a governar amb Junts i formar una coalició en qualsevol moment i en qualsevol tempo. També, si calgués, més endavant”.

Des de JxCat no es vol donar una excessiva transcendència a la cimera d’aquest dimarts, la qual han qualificat “d’una reunió més” que no té perquè “desencallar res”. Des de les files postconvergents se segueix exigint a Aragonès que concreti quina estructura de govern té prevista per a la pròxima legislatura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides