Les UCI catalanes superaren de nou els 500 pacients amb coronavirus

Just abans de la finalització del confinament comarcal, tots els indicadors de la covid tornen a pujar a Catalunya

Sanitaris atenent un pacient
Sanitaris atenent un pacient

A un dia que acabi el confinament comarcal a Catalunya, tots els indicadors del coronavirus pugen. Després d’uns dies en què la tendència anava a la baixa, s’ha produït un lleuger repunt de la pandèmia al nostre país. Especialment, ha crescut la pressió als hospitals catalans i és que la xifra d’ingressos, tant a les plantes com a les UCI, ha augmentat.

Segons les darreres dades del Departament de Salut d’aquest diumenge, el nombre de pacients ingressats a les UCI puja en 10 persones en l’última jornada i se situa en 502, una dada que supera el llindar dels 500, el nombre a partir del qual el Govern considera que es posa en risc de col·lapse el sistema sanitari. Pel que fa als ingressos en planta, han pujat en una setantena de persones i ara mateix en són 1.618.

D’altra banda, la incidència del virus a Catalunya també ha trencat la tendència i puja. L’índex de contagi se situa ja en el 0,99 (0,01 més que ahir), un valor que també s’apropa al llindar de l’1 recomanat per l’OMS. El risc de rebrot escala fins als 280 punts, 1 més que ahir.

Pel que fa als nous contagis per coronavirus, en la darrera jornada la xifra se situa en 1.581. La xifra total d’infectats des de l’inici de la pandèmia és de 641.303. També en la darrera jornada han mort 15 persones, i el nombre total de víctimes puja a 21.766.

D’altra banda, en el darrer dia només s’han administrat 3.978 vacunes i ja són 1.716.481 els catalans vacunats amb almenys una dosi, i 633.372 els ciutadans que han rebut també la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.