El Govern prepara un nou pla de desescalada que podria arrencar el 26 d’abril

Si els indicadors ho permeten, el pla s'aplicaria de forma asimètrica i començaria d'aquí poc més d'una setmana

Noves dades sobre el coronavirus

El Govern ha decidit mantenir una setmana més el confinament comarcal, com a mínim fins al 26 d’abril. Aquesta serà la data en què, si tot va bé i els indicadors de la pandèmia ho permeten, i sembla que es va en la bona direcció, es podria començar un nou pla de desescalada. El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que el Govern ja està treballant en aquesta reobertura, tot i que demana prudència pel que fa a les dates. D’altra banda, la portaveu en funcions, Meritxell Budó, ha confirmat avui a RAC1 que el 26 d’abril és la data amb la que es treballa.

L’únic que se sap de moment sobre aquest pla és que s’aplicaria de forma asimètrica, és a dir, que les restriccions s’aniran suavitzant segons la situació de cada territori.

Fa cinc mesos que Catalunya no té un pla de desescalada. L’últim va entrar en vigor just després de la segona onada, el 23 de novembre, però no va passar de la primera fase. El Pont de la Puríssima va disparar els contagis i les restriccions es van haver d’endurir altre cop. La segona, tercera i quarta fase d’aquell pla de reobertura, per tant, no van anar més enllà del paper.

La principal preocupació del govern continuen sent les UCI, que segueixen molt plenes. Els pacients covid ocupen mig miler de llits de crítics. Així i tot, Salut ha detectat una tendència a la millora dels indicadors. Pel Secretari General de Salut, Marc Ramentol, estem entrant “en una tendència a la millora”, però demana no abaixar la guàrdia.

Ramentol, de fet, reconeixia que estan sorpresos per l’evolució de les dades. Esperaven una explosió de nous casos a la tornada de Setmana Santa, però les dades demostren que no ha estat així, que les vacances no s’han traduït en un augment de contagis. És més, els experts apunten que no només no han pujat els casos, sinó que fins i tot es podrien haver reduït.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides