Les funeràries volen ser incloses en grups preferents de vacunació

El contacte estret d'aquest col·lectiu amb difunts de covid els posa en una situació de perill diària

La Generalitat ha encetat la vacunació dels anomenats col·lectius essencials, entre els quals hi ha farmacèutics, fisioterapeutes i psicòlegs, però no el personal de les funeràries, tot i ser un servei essencial, com recull la Llei 2/1997 aprovada pel Parlament de Catalunya. Per aquesta raó l’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris, Asfuncat, que representa el 90% dels serveis funeraris de Catalunya, ha reclamat, formalment a la Generalitat, ser inclòs com a grup essencial, tal com ja ha fet la Consejería de Salud de la comunitat de Madrid. A través d’un comunicat, a Asfuncat s’han mostrat: “sorpresos i preocupats extraordinàriament que els professionals del sector no formin part dels grups inclosos en el programa de vacunació del Departament de Salut”.

Els serveis funeraris, que donen feina a 1200 treballadors, posen diàriament el risc la seva salut. Aquests professionals tenen un contacte molt estret amb persones difuntes a causa de la covid-19, quan fan la recollida dels cossos als hospitals, geriàtrics o domicilis particulars. Segons expliquen des d’Asfuncat: “som un grup sociosanitari amb un evident risc de contagi. El tancament per contagi d’una empresa funerària podria suposar el bloqueig d’un servei absolutament essencial”.

Actualment, i segons dades facilitades per Asfuncat el 10% dels treballadors està de baixa a causa del coronavirus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.