La participació s’ensorra 22 punts respecte a les eleccions catalanes del 2017

A les 18 hores de la tarda només havia acudit a votar un 45,67% dels votants de Catalunya

GRAF7287. BARCELONA, 14/02/2021.- Una persona desinfecta sus manos con gel hidroalcohólico antes de depositar su voto en el polideportivo Can Ricart del barrio del Raval de Barcelona hoy, domingo, cuando Cataluña celebra unas nuevas elecciones al Parlament, marcadas por la pandemia de la covid y por la fragmentación política, con hasta nueve candidaturas con posibilidades de conseguir representación y sin un favorito claro para llevarse la victoria, según las encuestas. EFE/Quique Garcia

La participació en les eleccions al Parlament d’aquest 14F confirma la tendència a la baixa. A les sis de la tarda havien anat a votar el 45,67% dels electors cridats a les urnes, és la segona xifra més baixa a aquesta hora des de 2006. Respecte del 2017, la participació cau 22,59 punts. Ara fa tres anys havien anat a votar el 68.26% dels electors.

Per demarcacions, on més cau la participació és a Tarragona, que també és on menys persones del total del cens han anat a votar. On menys cau és a Lleida, amb 20,2 punts, tot i que la participació més alta és a Girona.

Per comarques, la Vall d’Aran és on més electors han decidit quedar-se a casa. La participació baixa 33 punts.
La xifra més baixa de participació en aquesta hora de la història de les eleccions a Catalunya des de 1980 és un 43,5% el 1992, en unes eleccions que va guanyar Jordi Pujol per majoria absoluta.

La xifra més alta de l’històric és la dels comicis del 21 de desembre del 2017, ara fa poc més de tres anys. A les sis de la tarda havien anat a votar un 68,2% dels electors.

Les eleccions del desembre del 2017 van ser les més concorregudes. En ple 155, hi va haver una participació rècord del 79,09%. Van superar les del 2015, que van registrar una participació molt alta, amb un 74,95%. De fet, la participació ha anat pujant en cada cita electoral, coincidint amb el procés independentista a Catalunya.

Les de 1992 són les que tenen una participació més baixa, amb un 54,8%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides