Petita treva del coronavirus a Catalunya les darreres 24 hores

Després de setmanes amb els indicadors a l'alça, aquest diumenge les dades baixen molt lleugerament

Vacuna contra la covid-19

Després de setmanes en què els indicadors de la covid-19 estan en constant creixement, la situació epidemiològica de Catalunya ha donat una petita treva. Les dades d’aquest diumenge han baixat lleugerament i trenquen la tendència. En la darrera jornada, el risc de rebrot i els nous positius han baixat, però les dades continuen a uns nivells alarmants.

Segons les darreres dades del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa en els 576 punts (64 menys que ahir) i l’Rt o índex de contagi també baixa fins a l’1,34, respecte a l’1,44 d’ahir.

Pel que fa als positius, Catalunya en suma 2.075 en les darreres vint-i-quatre hores, una xifra que s’allunya de la tendència de la darrera setmana, en què cada dia s’han detectat més de 3.000 casos. A més, 13 persones han perdut la vida en la darrera jornada. Des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 427.020 persones i han mort 17.558 per covid.

D’altra banda, en la darrera jornada no ha ingressat cap infectat de covid, una dada que contrasta amb els més de 150 ingressos que es van produir ahir. Ara són 2.356 els pacients als hospitals catalans, els mateixos que ahir. A més, 37 persones han sortit de les Unitats de Cures Intensives i, en total, hi ha 495 pacients per coronavirus a les UCI.

Pel que fa a la vacunació, en el darrer dia s’han vacunat 10.377 persones, gairebé 3.000 menys que ahir. Això fa un total de 63.731 persones que han rebut la primera dosi de Pfizer.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari