La Generalitat va pagar a la comissió de l’ONU que va reclamar la llibertat de Junqueras i els Jordi

Torra va defensar davant el govern central que aquest dictamen no vinculant era d'"obligat compliment"
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El govern de la Generalitat va donar 150.000 euros al departament de les Nacions Unides que va publicar un dictamen en el qual reclamava la posada en llibertat d'Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. La donació, segons publica El Mundo, es va fer durant el 2019 i el dictamen es va publicar quan els tres líders del procés independentista estaven en presó preventiva a l'espera de la sentència del Tribunal Suprem.

La Generalitat va fer la donació a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, tal com està reflectit en la relació de "contribucions voluntàries" que publica cada any l'Oficina de l'Alt Comissionat per als Drets Humans de l'ONU.

El president català Quim Torra va fer una declaració institucional des del Palau de la Generalitat en la qual a partir les conclusions del grup de treball de l'ONU va reclamar a la Fiscalia retirar les acusacions i, que encara que només cités a Junqueras, Cuixart i Sànchez, implicava "la resta de presos polítics" i hauria de ser d'"obligat compliment" afegint que "si el Regne d'Espanya no la compleix estarà vulnerant el dret internacional".

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari