Carmen Calvo advoca per “separar els pressupostos de la política catalana”

La vicepresidenta diu que la societat catalana es podrà pronunciar "sobre un acord, no sobre una ruptura"
Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol
Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, es justifica en una entrevista que publica avui El País davant la crisi provocada per la Moncloa en anunciar que endarreria fins després de les eleccions catalanes la taula de diàleg amb el Govern i que, sis hores després, pressionat per ERC, el Govern va rectificar.

Calvo assegura que va ser un malentès: que les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, els van fer pensar que la legislatura catalana s'acabava, però que poc després ERC els va explicar que no era així.

La vicepresidenta, que segueix l'assumpte català molt de prop i multiplica les seves converses amb Pere Aragonès, home fort d'ERC, creu que aquest soroll no impedirà aprovar els pressupostos generals de l'Estat perquè "tots dos debats es poden separar", i en això treballa el govern de Pedro Sánchez.

La vicepresidenta ha assegurat en l'entrevista que la societat catalana es podrà pronunciar "sobre un acord, no sobre una ruptura".

En l'entrevista, Calvo es mostra satisfeta amb el funcionament de la coalició amb Unides Podem i recorda la seva funció com a vicepresidenta primera i ministra de la Presidència en la coordinació dels diferents ministeris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides