La visita cultural de Cuixart i Rull a Forcadell dispara les alarmes a la presó de Mas d’Enric

Els funcionaris denuncien que es van saltar els protocols de seguretat del centre penitenciari
Jordi Cuixart, sortint de la presó de Lledoners

Funcionaris del centre penitenciari de Mas d'Enric al Catllar denuncien que en una visita cultural programada al centre el passat 26 de gener, el subdirector de Règim Intern del centre, José Alberto Sánchez, el secretari de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, i quatre presos de Lledoners entre els quals hi havia el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van sortir per una porta sense tenir en compte els protocols de seguretat.

Segons publica el Diari de Tarragona, els fets van passar en el decurs d'una visita que diferents reclusos d'altres centres penitenciaris van fer al de Mas d'Enric per participar en una activitat cultural. Al centre del Catllar hi van arribar per dues vies diferents Jordi Cuixart i també l'exconseller Josep Rull, aquest darrer en un furgó amb sis altres presos que formaven part d'un grup que representava una obra de teatre.

La visita de Cuixart i Rull a Mas d'Enric va permetre que els dos líders independentistes que es troben a la presó de Lledoners complint condemna per la sentència del Tribunal Suprem per l'1-O es poguessin reunir amb l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que es troba en el centre del Catllar pels mateixos motius. Els tres líders independentistes empresonats es van poder saludar personalment.

Fonts del departament de Justícia de la Generalitat no donen credibilitat a la versió dels funcionaris sobre la sortida inadequada de Cuixart i denuncien que és una estratagema sindical. La Generalitat ha convidat els sindicats que indiquin on diu que la manera en què va abandonar Mas d'Enric Jordi Cuixart està prohibida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides