El sociòleg Castells serà ministre d’Universitats, proposat pels comuns

L'alcaldessa Colau ha proposat al professor de Berkeley
Manuel Castells

Pedro Sánchez anunciarà la composició del nou govern espanyol quan sigui investit dimarts. Això no obstant, a l'espera que es facin públics de forma oficial els noms dels nous ministres, ja n'han començat a transcendir alguns dels que integraran l'executiu. El sociòleg i economista Manuel Castells serà ministre d'Universitats a proposta dels comuns, que tenien la responsabilitat d'assumir aquesta cartera, separada en el nou govern de les competències de Ciència.

L'elecció de Castells, avançada per La Vanguardia, completarà els noms escollits per Unides Podem. A banda de la vicepresidència social que ocuparà Pablo Iglesias, Irene Montero serà ministra d'Igualtat, la diputada gallega Yolanda Díaz assumirà Treball i Alberto Garzón també serà a l'executiu, en un ministeri encara per definir.

Castells ha donat suport als comuns en les últimes cites electorals. Ho ha fet en manifestos de suport i també ha participat en actes de les campanyes de Barcelona en Comú a les eleccions municipals, com el del 22 de maig al Pati Manning, on va firmar un document de suport als comuns al costat de 165 personalitats de la universitat, la cultura i la ciència.

Castells manté una bona relació amb l'alcaldessa, Ada Colau. De fet, és Colau qui ha proposat al sociòleg que assumeixi la responsabilitat de dirigir el Ministeri d'Universitats. Per a aquesta responsabilitat s'havia apuntat també el nom de la historiadora Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch i candidata d'En Comú Podem, però finalment Castells ha sigut l'elecció de Colau.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari