La Fiscalia no reclamarà l’entrega de Serret i Gabriel

El delicte que els atribueix no té prou entitat per justificar l'euroordre
Meritxell Serret
Meritxell Serret

La Fiscalia del Tribunal Suprem descarta reclamar l'entrega de l'exconsellera Meritxell Serret i de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, revela El Confidencial. El motiu és que considera que el delicte més greu que van poder cometre és el de desobediència, que només es castiga amb multa i inhabilitació, per la qual cosa no estaria justificada una ordre europea de detenció com la que ha tornat a remetre recentment a Bèlgica el jutge instructor del cas, Pablo Llarena, contra l'expresident Carles Puigdemont.

La decisió afecta Serret, a qui la Fiscalia estima que podria correspondre una pena semblant a les que han rebut els també exconsellers Santi Vila, Carles Mundó i Meritxell Borràs, però no els també exconsellers establerts a l'estranger Toni Comín, Lluís Puig Clara Ponsatí.

Pel que fa a Anna Gabriel, se li atribueix una responsabilitat similar a la de la seva excompanya de bancada Mireia Boya, que està pendent de ser jutjada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la causa que afecta els membres de la Mesa del Parlament. Mai es va arribar a emetre una euroordre contra Gabriel, com sí que es va fer durant la instrucció del Suprem contra els exconsellers  que van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola.

No obstant això, es manté vigent l'ordre de detenció a Espanya contra Serret i Gabriel motivada pel fer de no haver acudit a les citacions judicials, afegeix El Confidencial, de manera que si tornessin, serien detinguts, declararien i quedarien en llibertat.

L'advocat Gonzalo Boye, que representa l'expresident Puigdemont i els exconsellers fugits, ha explicat en una entrevista a RAC1 que aquesta novetat procedent del Suprem obre "un nou escenari" que estan estudiant.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides