Quina recollida de firmes s’ha estrenat amb èxit a les festes de Gràcia?

Recollida de firmes per la ILP Universitats a les festes de Gràcia
Recollida de firmes per la ILPd' Universitats a les festes de Gràcia

La que s’ha encetat aquest dijous 15 als carrers de Gràcia per demanar suport a la iniciativa legislativa popular que reclama que s’abarateixi el cost de les matrícules universitàries. La primera jornada de recollida de firmes ha estat força exitosa i se’n continuaran fent tots els dies de la Festa Major entre les 17 i les 20:30 hores pels diferents carrers del barri.

Aquesta ILP denuncia que “la pujada del 66% dels preus de les matrícules universitàries que es va aprovar el 2012 ha tingut uns efectes molt  nocius pel conjunt de la societat catalana”. Recorda que, des de que s’aplica, el nombre d’estudiants universitaris a Catalunya ha caigut del 48,2% al 43,5% i que la nostra comunitat ha passat de ser la cinquena amb més universitaris a la novena. Les universitats catalanes són, avui, les més cares d’Espanya. La mitjana d’un crèdit universitari a Espanya és d’uns 27 euros mentre a Catalunya és de 42.

La pujada de taxes es va fer quan Artur Mas presidia la Generalitat, Andreu Mas-Colell era el conseller responsable d’Universitats i Antoni Castellà secretari general d’Universitats. Mas i Mas-Colell estan ara en un segon pla polític mentre que Castellà és diputat al Parlament de Catalunya en el grup d’ERC i lidera una petita formació política, Demòcrates de Catalunya.

La ILP ha d’aconseguir 50.000 firmes perquè sigui debatuda al Parlament. A més d’aprovar-la caldrà que el govern l’apliqui perquè els darrers governs de Mas i Torra han ignorat les reiterades resolucions aprovades pel Parlament que els insten a rebaixar les taxes universitàries.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides