Les restes de Franco seran traslladades “ben aviat”

El govern central topa amb l'oposició de la família per treure el cadàver del dictador del Valle de los Caídos
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat al Congrés dels Diputats que les restes mortals del general Franco seran tretes del Valle de los Caídos “ben aviat”.

Sánchez, però, no ha concretat cap termini sobre la data en què es trauria el cadàver del dictador de la tomba que ocupa des de la seva mort el 20 de novembre del 1975.

El govern vol donar curs a una proposició no de llei que va aprovar el Congrés l’any passat.

Sánchez havia assegurat darrerament que l’exhumació del cadàver de Franco es faria al llarg d’aquest mes de juliol, però la realitat és que l’executiu central ha hagut de reconèixer que el trasllat no es podrà fer durant aquest mes.

Un dels problemes amb els quals s’enfronta el trasllat de les restes de Franco és la negativa de la família del dictador a l’exhumació.

La Moncloa es va posar en contacte amb la família Franco amb la voluntat d’obtenir la seva autorització per a l’exhumació, però els familiars del dictador s’hi ha negat.

Sense el vistiplau dels familiars, es complica l’autorització judicial per treure Franco del Valle de los Caídos.

Es dona la circumstància que la proposició no de llei aprovada pel Congrés no té eficàcia jurídica, per la qual cosa el govern haurà de dictar un decret o impulsar una nova llei per tenir la cobertura legal que li habiliti pel trasllat de les restes mortals.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari