Quin convergent ha aterrat al conflicte de les càrnies?

francesc sanchez tv3 els matins
francesc sanchez tv3 els matins

Francesc Sànchez, excoordinador de règim intern de Convergència, és l’actual representant legal de la formació que van liderar els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas i darrerament exerceix de portaveu en matèria jurídica de Le Porc Gourmet. Aquest és l’escorxador de Santa Eugènia de Berga (Osona) assenyalat com un exponent extrem de centre de treball precari del sector carni català, que des de fa setmanes es troba immers en un conflicte laboral relacionat amb el fenomen de les falses cooperatives.

Sànchez, home clau per encàrrec de Mas en la refundació de Convergència, ha estat contractat per Grupo Jorge SL, el grup empresarial amb seu a Saragossa propietari de Le Porc, que era refractari fins ara a dir la seva als mitjans. Exercint la seva nova responsabilitat, Sànchez ha declarat que és legítima la decisió dels treballadors de la cooperativa Clavial, però també que Le Porc havia avisat els treballadors que la intenció de l’empresa era rescindir-los en contracte si no canviaven de parer.

Per això, Càrnies en Lluita, la plataforma contra la precarietat en el sector, ha denunciat que “Grupo Jorge reconeix públicament que expulsa treballadors/es de Clavial només per haver votat que volen cotitzar pel règim general”. Aquests treballadors havien aprovat en l’assemblea de Clavial apostar pel marc de garanties laborals definit per la reformada llei catalana de cooperatives, tot i les pressions de l’empresa perquè s’apuntessin a una cooperativa gallega i, així, eludir la normativa catalana.

És a dir, Grupo Jorge/Le Porc ha contractat un dirigent convergent per defensar la seva postura, la qual, en síntesi, s’ha caracteritzat per ser renuent a la millora de les condicions laborals dels cooperativistes precaris, aprovada pel Parlament. Càrnies en Lluita ha recordat que Sànchez es troba imputat pel cas del 3% i acusa Grupo Jorge de “barbàrie extrema”, ja que “molts treballadors/es de Le Porc Gourmet s’han quedat al carrer sense feina, només per votar per deixar de constar com a falsos autònoms i per haver-se negat a signar papers sota coacció“.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari