Puigdemont insisteix amb Sànchez

Esgrimeix la resposta de l'ONU com "una oportunitat sense precedents", mentre Turull renuncia provisionalment a la investidura
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha promogut, des de la presó de Neumünster, un nou intent per investir Jordi Sànchez. El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) ha remès la seva posició en una carta amb què exhorta els seus companys de formació a aprofitar “una oportunitat sense precedents”, fent referència a una resolució del comitè de drets humans de l’ONU que instava Espanya, prèvia demanda de Sànchez, a garantir els drets polítics d’aquest candidat alternatiu (sense posicionar-se sobre si havien estat vulnerats).

Reclòs a la presó de Soto del Real, Jordi Sanchez ha comunicat, també per carta, la seva disposició a tornar a ser candidat a la investidura. Per la seva part, la tercera opció de JxCat, l’exconseller Jordi Turull, actualment tancat per segon cop al centre penitenciari d’Estremera, ha expressat que renuncia provisionalment a ser investit.

Puigdemont assenyala que es tracta d’una oportunitat “que hem d’aprofitar jurídicament i política en la defensa de la nostra causa a nivell internacional”. En aquest sentit, argumenta que si Espanya opta “per ignorar el dret internacional”, “demostrarà una vegada més que és capaç de qualsevol cosa per alterar el normal funcionament de la democràcia a Catalunya”, escenari que aposta per “aprofitar per a la defensa de les llibertats polítiques de Catalunya, sumant a la nostra causa una nova vulneració dels drets civils”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari