La CUP acusa Santi Vila d’usar la porta giratòria

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat fitxa per Aigües de Banyoles just després que conclogués el termini d'incompatibilitats
corominas vila creu sant jordi
corominas vila creu sant jordi

La incorporació de l’exconseller Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles ha estat interpretada per la CUP, una formació amb què ha tingut sovint estira-i-arronses, com un cas de portes giratòries. En concret, els anticapitalistes destaquen el vincle d’aquesta empresa amb Àngel Dutràs, director de l’empresa Proveïments d’Aigua SA (Prodaisa), i, sobretot, amb Lluís Coromina, president de Teisa i administrador únic d’Aigües de Banyoles.

Els cupaires destaquen que Vila “va pressionar perquè l’ACA no cobrés el cànon de l’aigua a Banyoles“, que Dutràs té una investigació judicial oberta que li atribueix la possible comissió de diversos delictes com a gestor de l’aigua i que Teisa té contractes amb el Departament de Territori, del qual Vila va ser titular fins al gener del 2016. La incorporació, així mateix, s’ha produït just després que hagi conclòs el termini d’incompatibilitats per a alts càrrecs de la Generalitat.

Coromina, d’altra banda, va rebre la Creu de Sant Jordi el 2015. Durant la cerimònia, va quedar immortalitzat un gest de confiança amb l’aleshores conseller Vila: li posava el braç sobre l’espatlla (vegeu foto). La Generalitat va justificar aquella distinció “pel conjunt d’una trajectòria compromesa amb les comarques gironines, amb especial dedicació al món de l’art i la cultura, l’atenció a les persones i la preservació de la fauna i el medi natural”.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari