Arriba el xoc de trens al Parlament

Les formacions independentistes alteraran in extremis l'ordre del dia del Ple per aprovar la llei del referèndum de l'1-O
puigdemont faristol
puigdemont faristol

Tot apunta que aquest dimecres, 6 de setembre, Junts pel Sí i la CUP demanaran l’alteració de l’ordre del dia del Ple al Parlament per introduir el debat i la votació de la llei del Referèndum, una norma que hauria de donar empara legal a la consulta del proper 1 d’octubre. Les formacions independentistes volen utilitzar aquest recurs, que es recull a l’article 81.3 del reglament, per evitar que el Tribunal Constitucional (TC) pugui suspendre la llei abans de ser aprovada.

En cas que la llei sigui aprovada al Ple del Parlament, serà publicada immediatament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya(DOGC), en la versió online, perquè pugui entrar en vigor. Seguidament, els membres del Govern es reunirien al Parlament per firmar conjuntament el decret de convocatòria del referèndum.

A banda del decret de convocatòria, el Govern català té previst firmar altres decrets de desenvolupament de la norma en els quals estaran inclosos tots els detalls i garanties de l’1-O, com el cens electoral, per exemple. Tanmateix, és probable que es dugui a terme l’elecció dels membres de la sindicatura electoral.

D’altra banda, el Govern central ha assegurat que el mateix dia 6 es posaran en marxa els mecanismes per aturar-ho. Al tractar-se d’una alteració de l’ordre del dia del Ple, no caldrà un dictamen del Consell d’Estat i, per tant, es reuniria immediatament el Consell de Ministres per aprovar un incident d’execució de sentència davant del TC, i evitar així que progressi la llei del Referèndum.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari