Dastis diu que el referèndum pot perjudicar Barcelona

Segons Exteriors, l'1-O afecta les aspiracions de ser la seu de l'Agència Europea del Medicament
Alfonso Dastis
Alfonso Dastis

El ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, considera que el procés sobiranista de Catalunya i la convocatòria del referèndum l’1 d’octubre poden perjudicar les opcions de Barcelona en la pugna per aconseguir la seu de l’Agència Europea del Medicament. “Tot i que la pretensió de la Generalitat no tindrà èxit, no és descartable que algú, de manera indirecta, faci planejar el dubte sobre el futur de Catalunya”, afirma Alfonso Dastis.

Dastis, en una entrevista que publica el diari ‘ABC’, mostra el seu desig que la incertesa política de Catalunya no tingui efectes sobre les possibilitats de la capital catalana en la pugna internacional, però afegeix que “no hi ha dubte que hi ha altres candidats que poden tractar d’explotar totes les debilitats reals o percebudes”.

El Govern central ha mostrat el seu suport a la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) quan abandoni la seva ubicació actual a Londres a causa de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Barcelona competeix amb altres 18 ciutats europees, entre les quals es troben Amsterdam, Dublín o Milà. La candidatura catalana, a la qual s’han adherit nombroses institucions, administracions i entitats professionals i socials, preveu que l’agència i la seva plantilla de 890 empleats s’ubiquen a la Torre Glòries (antiga Torre Agbar).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides