El Senat manté l’Exèrcit a les fires educatives

La cambra alta ha rebutjat la moció de Podem per evitar la presència de les Forces Armades en certàmens d'ensenyament
Título de la imagen
Título de la imagen

La Comissió d’Educació i Esport del Senat ha rebutjat aquest dimecres la moció de Unidos Podemos, En Comú Podem i En Marea, per prohibir la presència de l’Exèrcit a les fires educatives, i en qualsevol centre educatiu i de formació. La moció ha obtingut 21 vots en contra del PP i el PSOE, tres a favor d’Unidos Podemos i ERC, i una abstenció.

La senadora del PP, María Cristina Sanz, ha criticat la moció per “incoherent i oportunista“, perquè considera que les Forçes Armades estan en el seu dret d’informar els menors sobre les opcions acadèmiques i laborals que ofereixen. El socialista José Fernández Blanco ha explicat que no entén “el que es pretén amb aquesta moció, a no ser que es vulgui amagar la realitat de les Forces Armades”. El Socialista ha assegurat que l’exèrcit “és un component més de la societat que intenta resoldre conflictes“.

En canvi, Sara Vilà, senadora d’En Comú Podem, ha afirmat que “no és tolerable que s’expliquin activitats de l’exèrcit a les fires d’educació“, i més tenint en compte que ofereixen una “imatge edulcorada” del que suposa ser militar, sense mencionar les “horrors de la guerra”. Es planteja “com si fos una ONG de cooperació i ajuda humanitària”, quan en realitat “es dediquen a conflictes armats, en els que alguns moren en acte de servei”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari