ERC Barcelona farà la seva consulta “en la data més adient” en funció de la ronda de contactes de Rull

La federació no vol "interferir" en els debats sobre la investidura, però admet que el moment és "complex"

La líder d'ERC a Barcelona, Elisenda Alamany (ACN)

ERC Barcelona farà la seva consulta i debat sobre l’entrada al govern del socialista Jaume Collboni “en la data més adient”, tenint en compte la ronda de consultes del president del Parlament, Josep Rull, per a la investidura. En un comunicat, la presidenta de la federació barcelonina, Eva Baró, i el secretari general, Antoni Vidal, han afirmat que amb aquest debat no volen “interferir” en les converses sobre la investidura i, per això, volien celebrar el congrés i la consulta entre les eleccions europees i la ronda de contractes de Rull. De totes maneres, admeten que “el moment és complex” i que això “podia arribar a generar discrepàncies sobre la seva idoneïtat en el temps”.

El congrés d’ERC Barcelona s’havia de celebrar aquest dijous al vespre, però es va acabar ajornant després que l’afluència de militants desbordés les previsions del partit. La sala on s’havia de celebrar tenia un aforament d’unes 270 persones, però uns 500 militants es van presentar a l’espai per participar al debat. Al comunicat, els dirigents admeten que es van “superar les perspectives” de l’organització i assumeixen que “els mecanismes de previsió van fallar”. “Assumim la responsabilitat de no haver calibrat bé el grau de mobilització que es podia produir ahir i que no va permetre celebrar amb les garanties necessàries el congrés”, afegeixen.

De totes maneres, Baró i Vidal agraeixen a la militància la “gran assistència” i celebren “l’alt nivell de mobilització”, que consideren que demostra “una gran vitalitat del partit”. La federació insisteix en el seu “compromís” amb la participació de la militància en la presa de decisions i afirma que comptaran “amb tota la militància” per “analitzar l’escenari i les properes passes a seguir”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari