Per què hi ha una crisi a la CUP per la proposta de Laia Estrada per la Mesa del Parlament?

Perquè hi ha molts membres de la formació anticapitalista que consideren inacceptable que es pacti res amb Junts. La presidenta del grup format pels quatre diputats de la CUP al Parlament, Laia Estrada, està fent mans i mànegues perquè els socialistes no aconsegueixin la presidència del Parlament. Això l’ha portat a defensar un acord amb ERC i el partit de Carles Puigdemont perquè es formi una Mesa que en diu “antirepressiva”. Estrada també ha dit que potser s’hi podria afegir Comuns Sumar, tot i que Jaume Assens, candidat número 1 d’aquesta formació a les europees que se celebren avui ja li ha dit que no es poden etiquetar com “repressius” els socialistes, que són els que han concedit els indults i l’amnistia als dirigents independentistes condemnats o processats arran de l’1-O.

Tots els anticapitalistes que formen part del col·lectiu Arran s’oposen a qualsevol negociació de la CUP amb Junts, partit al qual acusen de sionista. A diverses seus de Junts han aparegut pintades signades per Arran imputant a aquest partit complicitat amb el govern genocida d’Israel. Els set diputats de Junts al Congrés es van oposar fa uns dies a que s’aprovés l’embargament de la venda d’armes a Israel i a sancionar econòmicament el país i penalment els seus dirigents polítics i militars per haver comès crims de guerra. Aquestes propostes no van sortir endavant pel vot contrari de Junts, PP i Vox.

L’ala més esquerrana de la CUP també argumenta que està fora de lloc pactar res amb un partit que acaba de presentar una proposta al Congrés perquè se suspengui l’aplicació de l’impost del Patrimoni, iniciativa que compta també amb el suport de la dreta i l’extrema dreta espanyola.

Molts militants de la CUP ja van manifestar el seu rebuig per la campanya electoral d’Estrada més centrada en criticar els socialistes que en marcar distàncies amb Junts.

(Visited 493 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari