ERC amenaça d’abandonar el govern de Manresa

Els republicans exigeixen que l'alcalde torni les competències a Mireia Estefanell
Título de la imagen
Título de la imagen

Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat a l’alcalde de Manresa, del PDECat, Valentí Junyent, que reconsideri “pel bé de la ciutat” la decisió de retirar totes les competències a la regidora d’ERC, Mireia Estefanell. El president d’ERC a Manresa, Ramon Fondevila, ha afirmat que si l’alcalde no fa marxa enrere, el seu partit portarà a l’assemblea aquest afer per decidir el pas següent a fer, i que el que es decideixi “pot ser un final molt trist”.

Avui, Manresa està governada per una coalició entre el PDECat, amb vuit regidors i ERC amb set, i la majoria absoluta està en els tretze regidors, doncs l’Ajuntament compta amb 25 regidors en total. Per la qual cosa, si ERC deixa el govern municipal, el PDECat es quedaria amb una minoria molt incòmoda per governar Manresa.

L’alcalde Valentí Junyent ha retirat totes les funcions de la regidora d’ERC al govern municipal en haver perdut la seva confiança en sospitar que Estefanell és una de les dues persones que van enregistrar la conversa del responsable d’organització del PDECat, David Bonvehí, en les que aquest apuntava la possibilitat de presentar un “candidat autonomista” a unes eleccions al Parlament si el procés independentista fracassa.

Junyent ha afirmat que malgrat l’actual crisi, compta de mantenir l’acord de govern amb ERC. En aquest sentit, Ramon Fontdevila ha dit en declaracions a Regió7 que espera que l’alcalde “busqui la manera que una situació que ve de fora de la ciutat no afecti el bon govern de Manresa”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari