Quina hipoteca continua pagant la Generalitat?

UDC
UDC

Durant vint anys, l’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), de la mà del seu promotor, Eliseu Climent, es va convertir en un focus de resistència contra les polítiques lingüístiques i culturals anticatalanes dels governs del PP a la Generalitat valenciana. En aquesta tasca l’ACPV va rebre sempre el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya –tant en les etapes convergents com durant els dos tripartits- en forma de generoses subvencions.

D’aquesta manera, la Generalitat catalana es va fer càrrec cada any de l’amortització de la hipoteca que l’ACPV va signar amb l’extinta Caixa Catalunya per la compra i la reforma de la seva seu social a València, els antics magatzems El Siglo. A més, Eliseu Climent ha obtingut ingents quantitats de diners de les institucions catalanes per desenvolupar les seves activitats culturals, socials i mediàtiques (el setmanari El Temps).

Des de l’any 2015, la Generalitat valenciana està en mans de la coalició entre socialistes i Compromís, amb la presidència de Ximo Puig. Aquesta aliança de govern sintonitza amb la línia que defensa l’ACPV i semblaria que la plataforma d’Eliseu Climent hauria de trobar fàcilment en la nova administració valenciana els recursos públics que necessita per a la seva supervivència, en especial pel manteniment del centre El Siglo.

Però no. És la Generalitat catalana qui, de manera insòlita, continua fent-se càrrec de les despeses que generen les activitats d’Eliseu Climent en territori valencià. Així es constata amb la publicació al DOGC de les subvencions atorgades durant el segon semestre de l’any passat pel departament de Presidència de Neus Munté, on l’ACPV és beneficiària d’una ajuda de 659.602 euros per continuar pagant la hipoteca de l’edifici El Siglo.

Per què el govern de Ximo Puig no assumeix la hipoteca i el manteniment de les activitats d’Eliseu Climent a València i ho hem de seguir pagant amb càrrec als pressupostos de la Generalitat de Catalunya? Sincerament, no s’entén.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari