Fernández Díaz diu ser víctima d’una “autèntica conspiració”

L'exministre d'Interior i l'exdirector d'Antifrau diuen que les gravacions de les seves converses estan manipulades
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

L’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, diu que les gravacions i difusió de les converses que va mantenir amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en les que presumptament conspiraven contra polítics independentistes catalans, van ser efectivament una “conspiració” però contra ell i contra el seu partit, el PP.

Davant de la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats sobre l’Operació Catalunya, Fernández Díaz assegura que quan es van difondre les “converses il·legals” en vigílies d’eleccions generals es va pretendre “influir en la voluntat popular”.

Jorge Fernández ha assegurat que les dues reunions que va mantenir amb De Alfonso no les va demanar ell, sinó que li va proposar el policia Eugenio Pino, “m’ho va demanar el director adjunt operatiu, em va recomanar que rebés el senyor De Alfonso, que podia ser interessant”, ha dit.

L’exministre ha assegurat que frases que consten en les gravacions com en la que s’afirmava que “els hem destrossat la sanitat catalana”, van ser manipulades per Convergència i Unió i per Esquerra Republicana. Fernández Díaz ha afirmat que “això no es va dir i és una manipulació”.

Fernández Díaz ha afirmat que “estàvem en plena campanya electoral, a la recta final, es van anar transmetent fragments d’aquestes converses. No és cap conjectura, qui va fer això va tenir la intenció de perjudicar-me a mi i al meu partit. Aquesta és la veritable conspiració i l’única que hi ha hagut: enregistraments il·lícits, gravades sense coneixement dels interlocutors, i 20 mesos després, degudament editades i descontextualitzades, es llancen, tenien intenció clara d’afectar el resultat electoral. En aquests dies va ocupar les portades dels diaris, digitals, televisions … Aquesta era l’única i autèntica conspiració”.

“Crec que s’ha assegut un mal precedent, crear una comissió d’investigació sobre unes gravacions il·lícites. Ningú s’ha preocupat d’investigar als que van fer això, hi havia un intent clar d’alterar el resultat de la voluntat popular. Per al futur, s’ha dictat doctrina” ha afirmat l’ex titular d’Interior.

Tant Jorge Fernández Díaz com l’altre compareixent, l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, han mantingut unes compareixences molt tenses amb els portaveus dels grups parlamentaris, sobretot amb el del PDECat, antiga CDC, i el d’ERC.

De Alfonso, ha assegurat que les gravacions van ser manipulades, ja que “han passat per massa mans, les dels que les van gravar, les dels que les van custodiar, les dels que les van divulgar”, i que no ha conegut mai i dubte que hi hagi una “Policia contra Catalunya”.

L’interrogatori amb el diputat d’ERC Gabriel Rufián, ha estat especialment tensa, ja que en només començar li ha dit a De Alfonso que “vostè és la corrupció”, i l’ha qualificat de “gàngster”. Qualificatius que no ha respost l’exdirector d’Antifrau, recordant que el líder d’ERC i vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, li va arribar a dir que “tu saps quant t’estimo”.

Rufián ha qualificat a De Alfonso de” mamporrero” de l’exministre d’Interior, cosa que li ha retret el president de la comissió i el republicà ha rectificat dient que l’exdirector d’Antifrau era el lacai de Fernández Díaz, però també l’ha qualificat de “gall” o “conspirador”. I De Alfonso li ha contestat que “tinc més decència que vostè” i que “el que no sóc és gallina”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari