De què té por Sol Daurella?

Título de la imagen
Título de la imagen

A la presidenta de Coca Cola European Partners, Sol Daurella, se li acumulen els problemes. La profunda reestructuració de l’empresa que se li exigeix des del quarter general de la multinacional a Atlanta comportarà el tancament de diverses plantes de producció i departaments de gestió en els 13 països europeus on té presència aquesta distribuïdora de la Coca Cola. En l’actualitat, Coca Cola European Partners, que cobreix un mercat de 300 milions de persones, té unes 50 fàbriques i dona feina a uns 25.000 treballadors.

Després de la traumàtica experiència de la integració de les set empreses que tenien concessions a l’Estat espanyol, que va originar una gran conflictivitat laboral, a causa de la presentació d’un ERO que afectava 1.191 treballadors –posteriorment anul·lat pel Tribunal Suprem- i la crida dels sindicats al boicot contra els productes d’aquesta marca de begudes, la mateixa situació de crispació es pot produir en altres països, en especial a Alemanya. Els sindicats s’estan coordinant a escala europea i no estan disposats a que una empresa que genera abundants beneficis vulgui millorar els seus resultats a costa de la reducció de la plantilla.

A més, la pèssima imatge pública que el nou president dels Estats Units, Donald Trump, té a Europa tampoc no ajuda a les vendes d’aquesta beguda. Coca Cola és el producte made in USA per antonomàsia i no es descarta que les mesures proteccionistes que vol implantar Donald Trump s’acabin traduint en un boicot internacional massiu contra aquesta marca de begudes.

Per acabar-ho d’adobar, els espanyolistes més mobilitzats contra l’aposta separatista del govern de la Generalitat, van llençar una intensa campanya de boicot a través de les xarxes socials contra els productes de Coca Cola després que Sol Daurella acceptés formar part del consell assessor del Diplocat. Finalment, i per pressions del quarter general d’Atlanta, Sol Daurella ha acabat renunciant a aquest càrrec honorífic. També el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha fet una crida al boicot a Coca Cola en solidaritat amb els treballadors de la planta embotelladora de Fuenlabrada, que ha estat desmantellada i reconvertida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides