Augmenta el pressing de la CUP a Puigdemont

Els anticapitalistes demanen el president que "s'arremangui" i "s'impliqui" en la negociació dels pressupostos
Título de la imagen
Título de la imagen

La CUP segueix pressionant al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per forçar-lo a fer un gir al projecte de pressupostos del Govern pel 2017. El diputat cupaire, Benet Salellas, ha demanat al president Puigdemont que “s’arremangui” i “s’impliqui” en la negociació dels comptes de la Generalitat.

Segons Salellas “per molt que es digui que s’ha cedit molt, el Govern no ha accedit pràcticament en res”. En una conferència, aquest dijous, el diputat cupaire li ha dit a Puigdemont que “li demanem que s’impliqui molt més en les decisions que s’han de prendre en els pròxims mesos, però en concret en els pressupostos”.

Des de la CUP s’insisteix que per fer efectiu el seu sí als comptes de la Generalitat, caldrà que aquests contemplin el fet de protegir l’escola pública enfront de les escoles concertades i, també, reclamen una reforma fiscal perquè les rentes més altes paguin més, dins del tram autonòmic de l’IRPF.

Les pressions de la CUP cap a Puigdemont també passen pel calendari del procés. La diputada cupaire, Anna Gabriel, ha demanat al president Puigdemont que posi data de manera immediata a la celebració del referèndum sobiranista. Anna Gabriel s’ha mostrat convençuda que la millor manera de trencar amb l’Estat és fer la consulta, ja que per a la diputada cupaire “cal passar ja de les paraules als fets”.

Des de la CUP insisteixen que “la via pactada no existeix”, i que per tant, “cal activar des d’avui mateix la preparació d’un referèndum amb efectes, vinculant, i que garanteixi la participació de tots i faci efectius els resultats”. Els anticapitalistes també exigeixen que el president Puigdemont busqui suports a la causa independentista a nivell internacional.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari