La Fiscalia demana que Homs sigui inhabilitat 9 anys pel 9N

Sol·licita que es jutgi l'exconseller per desobediència greu
homs 26-maig-15
homs 26-maig-15

El Fiscal General de l’Estat ha demanat que l’exconseller i exportaveu del Govern de la Generalitat Francesc Homs sigui inhabilitat durant 9 anys per la responsabilitat que li atribueix en la celebració de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

Segons el seu escrit, Homs no va suspendre cap de les actuacions i actes dirigits a la celebració d’aquella votació que depenien del Departament de la Presidència, que aleshores encapçalava.

La Fiscalia demana que s’obri judici oral contra ell per un delicte de desobediència greu: considera que no va deixar estar els preparatius del 9N malgrat la suspensió decidida pel Tribunal Constitucional.

Així mateix, demana que declarin com a testimonis els responsables d’empreses públiques i d’organismes privats relacionats amb l’organització del 9N, entre els quals T-Systems, Focus, Media Planning, Fira de Barcelona i el CTTI, així com càrrecs de Presidència i de l’IDESCAT.

Per la seva condició d’aforat, com a diputat al Congrés, Homs serà jutjat al Tribunal Suprem i no al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com l’expresident Artur Mas, que pot ser inhabilitat per 10 anys, i la vicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau, que s’enfronten a possibles inhabilitacions de 9 anys cadascuna.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari