El Suprem també arxiva la querella del ‘Fernándezgate’

No veu els delictes de malversació, violació de secrets i prevaricació denunciats pel PDEcat
jorge fernandez diaz
jorge fernandez diaz

La querella del PDEcat sobre el Fernándezgate ha acabat arxivada, com la que va presentar ERC per la suposada malversació de fons públics comesa per l’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

El Tribunal Suprem ha rebutjat la possibilitat d’investigar De Alfonso i l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz per les seves converses sobre treure draps bruts de figures de CDC i d’ERC, l’àudio de les quals va difondre Público.

La Sala Penal no veu indicis de comissió dels delictes de revelació de secrets, prevaricació o malversació de fons públics indicats pel PDEcat, que tenia en el punt de mira les dades facilitades a l’exministre sobre una investigació centrada en els nomenaments de dos familiars de l’exconseller Felip Puig per part de Francesc Homs, així com les indagacions sobre un suposat delicte de blanqueig de capitals atribuït a l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

El Suprem, seguint la mateixa línia que la Fiscalia de Barcelona sobre la denúncia d’ERC, assenyala que “el caràcter subreptici” de l’obtenció dels àudios no permet assegurar si la informació que conté ha estat manipulada. Pel que fa a la revelació de secrets, s’indica que no es posa de manifest una revelació d’informació que el querellat obtingués gràcies al fet de tenir un càrrec, sinó que tot encaixa en el deure de cooperació institucional. Quant al cas de Trias, s’estima que només hi ha judicis de valor o interpretacions.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari