Homs: “la sentencia del 9N ja està dictada”

L'exconseller considera que la justícia espanyola està a les ordres del govern del PP
Francesc Homs, amb la cúpula del PDC
Francesc Homs, amb la cúpula del PDC

L’exconseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha defensat davant del jutge Andrés Palomo, del Tribunal Suprem (TS), que tornaria a posar les urnes al carrer com ja ho va fer el 9N, defensant la legalitat d’aquella actuació.

Francesc Homs, a la sortida del jutjat, ha dit que “s’ha ratificat en les declaracions que ja va fer” davant el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat mes de març, en les que defensava que al 9N va actuar, ell i la resta de membres del govern implicats en el cas, “seguint el mandat del Parlament”, amb una base democràtica, i emmarcada en un marc legal, que obliga al Govern a facilitar la participació ciutadana i el dret a la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica.

Per a l’exconseller, davant del 9N, les principals institucions de l’Estat han actuat de manera “arbitraria i seguidista” del govern del PP. Francesc Homs ha recordat, en aquest punt, la gravació publicada entre el ministre de l’Interior, Fernández Díaz, i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, en la que tots dos parlaven de muntar proves falses contra dirigents independentistes. Homs ha afirmat que tot plegat demostra que estem davant d’un judici polític i no jurídic, i que “tens la sensació que la sentencia ja està dictada”.

L’exconseller ha estat cridat a TS per la seva condició d’aforat al ser diputat i portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats. Francesc Homs ha estat acompanyat a les portes del Tribunal Suprem per l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, la coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, de l’exjutge Santiago Vidal, de l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i de la consellera i portaveu del Govern, Neus Munté.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari