El bisbe de Girona demana “reflexió” davant la “tensió” que es viu a Catalunya

L'abat de Montserrat i el bisbe de Solsona també s'han posicionat sobre el procés independentista
Título de la imagen
Título de la imagen

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha demanat als catòlics de la seva diòcesi que reflexionin serenament davant la “complexitat provocada per la crisi econòmica, que amenaça el futur de molts“, així com “per la tensió que genera el desig i el dret d’una bona part dels ciutadans de ser consultats, els compromisos d’haver acceptat una Constitució i de formar part de l’Estat espanyol“. En la seva carta dominical, el bisbe defensa el dret dels catalans a ser consultats, però considera que “la unitat preval sobre el conflicte” i que “la realitat és més important que la idea”.

Francesc Pardo vol evitar interpretacions errònies i es posiciona “en la saviesa de l’Església”: “Continuar formant un sol Estat amb els canvis imprescindibles i necessaris per enfortir la identitat d’una manera real i efectiva? Viabilitat de les propostes en el context actual d’Europa i de les nacions? En quin tipus d’estat es pensa? Quina configuració i quins valors tindria?”, es pregunta. Finalment, afirma que estarà amb el poble, al seu costat, tal com ha demanat el papa Francesc.

En contrast amb la prudència del bisbe de Girona, el seu homòleg de Solsona, Xavier Novell, a través del full parroquial, ha demanat directament als catòlics que s’interessin pel “procés de participació ciutadana en l’elaboració de la nova Constituciócatalana, siguin o no partidaris de la independència. El bisbe de Solsona manifesta que “els catòlics no podem pensar que el procés participatiu a partir del qual el Parlament de Catalunya elaborarà la Constitució no va amb nosaltres”, en especial pel que fa a qüestions com l’avortament. “Som un col·lectiu rellevant“, afirma, “amb una comprensió de la persona, de la societat i del bé comú important i necessària perquè la futura Constitució sigui el marc de convivència de tots“.

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també s’ha pronunciat sobre el procés independentista en unes declaracions que va fer aquest estiu al diari Regió 7. En aquest cas, l’abat Josep Maria Soler alertava dels perills de divisió de la societat catalana que comporta la deriva secessionista del moviment nacionalista. L’abat advoca per trobar una solució dialogada al conflicte. “La corda està més tensa que abans. La situació em preocupa perquè té conseqüències a nivell humà, de prestació dels serveis socials. El missatge de Montserrat? Asseieu-vos, parleu i busqueu el que convé al conjunt, més que el que pot ser un interès de part“, afirmava Josep Maria Soler.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari