Qui és el nou ‘ministre’ d’Exteriors català, segons el diari polonès ‘Gazeta Prawna’?

Título de la imagen
Título de la imagen

Jordi Solé i Ferrando. És el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat. A més d’alcalde de Caldes de Montbui i secretari de Relacions Internacionals d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser nomenat el 26 de gener i està a les ordres de Raül Romeva. L’ús del terme ‘ministre’ en comptes del de ‘conseller’ és freqüent en les traduccions que se’n fa als mitjans de comunicació estrangers.

El govern català va haver de canviar el nom del departament de Raül Romeva que havia estat impugnat davant el Tribunal Constitucional.Així, el mes de març, el departament de “Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència” va passar a dir-se departament de “Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència“.

El diari polonès ‘Gazeta Prawna‘, però no se n’està de presentar el segon de Romeva com a ministre del Govern català en l’entrevista que va publicar el 9 d’agost. El titular de l’article és “Ja és tard per la reforma. Catalunya vol la independència“. I en l’entradeta es presenta a Jordi Solé i Ferrando com a “ministre d’Afers Exteriors del govern autònom català“.

El passat dia 11, el departament de Romeva, que twitteja com @exteriorscat, va difondre l’entrevista al diari polonès amb la piulada “Catalunya vol ser independent“. És, precisament, una de les darreres piulades en el ‘time line’ de Romeva, que fa dies que està desaparegut. Per cert, al seu twitter es presenta com “Minister of Foreign Affairs, Institutional Relations & Transparency, Catalan Government“.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari