Segueix la ‘guerra’ per les peces de Sixena

El Govern aragonès vol saber quines conseqüències té per la Generalitat l'incompliment de la sentència
Título de la imagen
Título de la imagen

El Govern d’Aragó ha presentat un escrit davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Osca per conèixer quines conseqüències legals té per la Generalitat incomplir la sentència que l’obliga a tornar els 97 béns del Monestir de Sixena. La setmana passada es van entregar 53 peces, de manera que ara només en falten 44, que es troben al Museu Diocesà de Lleida.

La consellera d’Educació, Cultura i Esport d’Aragó, Mayte Pérez, ha informat als portaveus dels grups parlamentaris de les Corts autonòmiques sobre aquest procés, i ha recordat que Carmen Aznar, la titular del jutjat, va emetre una providència el passat 29 de juliol, on s’afirmava que “Catalunya ha de complir amb la sentència, ja que, en cas contrari, s’hauria d’atendre a les possibles conseqüències legals“.

És per aquest motiu que els serveis jurídics del Govern aragonès han sol·licitat a la jutgessa Aznar més informació sobre les mesures i les conseqüències legals que es prendrien en el cas que la Generalitat incomplís la sentència. Concretament, Aragó vol saber “en quines dates estima la jutgessa que podrien prendre aquestes conseqüències legals” i “quin tipus de mesures establirà“.

La consellera Mayte Pérez ha afirmat al respecte que “ara el rellotge i la responsabilitat recau en el jutjat” i que “el nostre paper és demanar-li que ultimi totes les conseqüències que té al seu abast per fer-la complir“, ja que “previsiblement fins al setembre no hi hagi notícies”.

Finalment, la consellera ha explicat que el recurs d’empara que ha demanat la Generalitat al Tribunal Constitucional contra la devolució dels 44 béns restants de Sixena, per considerar que formen part de la col·lecció del Museu Diocesà de Lleida i estar catalogats per la llei catalana de patrimoni “no té cap incidència”. De fet, Pérez ha afirmat que “pensem que no serà admès” i, encara que ho fos, “no suspèn l’execució de la sentència”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari