Mercè Conesa presidirà el Consell Nacional del PDC

Santi Vila, el candidat d'Artur Mas i Carles Puigdemont, retira la seva candidatura
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, serà la presidenta del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), després que el conseller Santi Vila hagi donat a conèixer la seva renúncia al càrrec. Cap dels candidats ha obtingut el suport mínim per assolir la presidència, que equival a superar el 50% dels vots.

Conesa ha obtingut el 49,44% dels vots i Santi Vila, que comptava amb el suport d’Artur Mas i Carles Puigdemont, el 42,04%. Un tercer candidat, Joan Vila, s’ha quedat amb el 8,52% dels vots. El fet que Mercè Conesa hagi estat la candidata més votada ha sigut motiu suficient perquè el conseller de Cultura renunciés a la seva candidatura, i així s’evités la segona volta.

Els estatuts del PDC s’han aprovat amb un 97,4% dels vots a favor. Pel que fa a l’executiva del partit, un 87,76% dels vots s’han mostrat favorables a què Marta Pascal coordini el PDC conjuntament amb David Bonvehí. D’altra banda, la presidència serà encapçalada per Artur Mas i Neus Munté, que han obtingut el 95,07% dels vots a favor.

Marta Pascal ha comparegut després de l’acte i ha explicat que el PDC va néixer per dos motius, que ella ha fet seus com a objectius: “Guanyar la independència” i “ser referents polítics del nou Estat“. Finalment, la coordinadora general del PDC ha garantit que “ens hi deixarem la pell” per donar resposta a les expectatives creades al voltant de la direcció. A les votacions hi ha participat un total de 5.340 persones, més del 60% de les persones inscrites al PDC.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari