El Sindicat de Llogateres carrega contra PSC i Junts per “donar barra lliure a les pujades del lloguer”

L'entitat destaca que el decret sobre el lloguer de temporada és "imprescindible per evitar pujades abusives"

  Una pancarta duna concentració del Sindicat de Llogateres (ACN)

  El Sindicat de Llogateres ha carregat aquest dijous contra PSC i Junts per “donar barra lliure a les pujades del lloguer”, després que el Parlament hagi tombat el decret del Govern de la Generalitat per regular el lloguer de temporada. “Ho han demostrat en la primera votació que s’ha fet després de les eleccions, tombant, no un gest del govern anterior, sinó una conquesta de drets del sindicat i del moviment per l’habitatge de Catalunya”, ha assenyalat l’entitat.

  La Diputació Permanent del Parlament ha rebutjat el decret amb l’abstenció del PSC i els vots en contra de Junts, Vox, Cs i PP. En un comunicat, el Sindicat de Llogateres ha subratllat que la regulació del lloguer té un “suport social amplíssim”, i aquest decret en desenvolupava una part “fonamental”, ja que obliga a complir topalls també en aquest tipus de contractes. “És un decret imprescindible per evitar les pujades de preu abusives, el desviament massiu d’habitatges als lloguers temporals i al coliving i la consegüent expulsió de finques de veïnes senceres”, argumenta l’entitat, que avisa que els lloguers de temporada estan “disparant” els preus, “expulsant blocs sencers de veïns i buidant els barris”.

  A parer dels defensors dels llogaters, “avui el PSC i Junts han deixat clar que estan al costat dels especuladors. I nosaltres deixem clar que posarem fi al frau dels lloguers temporals i els colivings, que ens seguirem organitzant finca a finca i poble a poble per defensar les llogateres a qui els especuladors volen expulsar de les seves llars”, conclou el comunicat.

  (Visited 60 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari