Quin drama pateix la televisió catalana?

Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

L’informe L’Audiovisual a Catalunya 2015, que acaba de fer públic el CAC, conté dues dades molt inquietants: la caiguda en picat de les audiències dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audivisuals (CCMA), fet que ha comportat la pèrdua del seu lideratge, i l’alarmant declivi de la televisió en català.

En una taula comparativa de l’evolució de les audiències en el període 2005-2015, l’informe del CAC especifica que, en l’actualitat, els canals de Mediaset (Tele 5 i la Cuatro) són els més vistos a Catalunya, amb el 27,3% de l’audiència. El segueix el grup Atresmedia (Antena 3 i La Sexta), participat per la família Lara, amb el 23,7%. En tercera posició hi ha els canals de la CCMA (TV3, 33, 3/24 i Esports 3), amb el 16,5%. Els dos canals del Grup Godó només assoleixen el 3,2%.

Fa deu anys, segons l’informe del CAC, els canals de la CCMA eren els líders d’audiència a Catalunya, amb el 24,9%. Això vol dir que, malgrat les ingents inversions pressupostàries que necessita any rere any, la televisió pública de Catalunya ha perdut el 8,4% de seguidors.

Pel que fa al conjunt de les televisions en llengua catalana, el 2015 només van concentrar el 19,8% de l’audiència, gairebé deu punts menys (29,7%) que fa deu anys. Els màxims rectors de la CCMA haurien de reflexionar sobre aquestes pèssimes dades que, de ben segur, tenen molt a veure amb la deriva sectària processista que ha adoptat en els últims temps la programació dels mitjans audiovisuals públics.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari