La nova CDC, ni tan jove ni tan nova

Veus crítiques contra el congrés refundacional, en el qual Artur Mas aspira a seguir governant el partit
Artur Mas i Neuz Munté
Artur Mas i Neuz Munté

Aquest divendres, dissabte i diumenge se celebra el congrés refundacional de Convergència Democràtica de Catalunya. L’actual president del partit, Artur Mas, es presenta per a seguir sent el líder de la formació, mantenint la presidència. Artur Mas va anunciar aquesta setmana que vol una nova CDC, més jove i amb una direcció amb dos caps, una presidència i una vicepresidència. Mas vol que aquests dos càrrecs han d’estar sempre ocupats per una dona i un home, independentment del lloc a ocupar.

Tot apunta que la presidència del partit l’ocuparà el mateix Mas, que ja ha presentat públicament la seva candidatura, i si no hi ha canvis de darrera hora, com a vicepresidenta, hi anirà l’actual consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté. Aquest repartiment de càrrecs, i el fet que Mas no abandoni les responsabilitats orgàniques del patit, ha provocat que diferents dirigents de CDC, sobretot els més joves, hagin dit que Mas els ha defraudat, perquè no ha aplicat la renovació tan anunciada prèviament.

Veus com la del vicepresident del partit al Vallés Oriental, Jordi Mas Font, o la del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Canet de Mar, Jesús Marín, s’han aixecat contra el que consideren un error de càlcul de Mas. I han afirmat que ells no participen d’un procés refundacional que deixarà les coses lligades, i ben lligades.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari