El Govern suprimeix la Comissionada per a la Transparència

Núria Bassols, esposa d'un imputat pel 3% vinculat al president Puigdemont, va assumir el càrrec fa un any
nuria bassols
nuria bassols

El Comissionat per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública, creat el febrer del 2015 pel Govern d’Artur Mas, ha estat suprimit en la reestructuració de Departaments que s’ha efectuat amb el canvi d’Executiu.

Segons ha explicat aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Neus Munté, la decisió comporta “el cessament” de la comissionada Núria Bassols, les funcions de la qual assumeix Jordi Foz i Dalmau, nou responsable de Transparència, de Govern Obert i de Contractació Pública, una secretaria adscrita al Departament que encapçala Raül Romeva: Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Preguntada sobre si Bassols es quedarà sense cap càrrec a la Generalitat, la portaveu del Govern ha respost que “crec que així és, en tot cas s’ha produït el seu cessament com el de moltes altres persones”.

El cas de Bassols, però, era molt particular. El marit de l’excomissionada per a la Transparència és Josep Manel Bassols, qui fou cap de campanya de Carles Puigdemont l’any 2011, quan l’actual president va triomfar en les eleccions municipals i va esdevenir alcalde de Girona. Des de l’octubre, la situació de Núria Bassols era d’allò més comprometedora per la imputació del seu marit en el cas del 3%.

Els partits a l’oposició, també Esquerra, van demanar aleshores la destitució de Núria Bassols. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va declarar que “no és la persona més idònia” per ocupar aquest càrrec.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari