El 3% agafa el pont aeri

L'Ajuntament de Madrid investiga contractes adjudicats a Copisa per valor de 43 milions d'euros
Josep Cornadó
Josep Cornadó

Copisa és una de les adjudicatàries de contractes públics que una investigació de l’Ajuntament de Madrid té en el punt de mira. Aquesta constructora, vinculada per indagacions policials i judicials amb els casos del Palau de la Música, del 3% i de Jordi Pujol Ferrusola, va rebre contractes a la ciutat de Madrid per valor de 43,4 milions d’euros que resulten particularment sospitosos pel seu import i pel tarannà que s’atribueix a l’empresa dels Cornadó, una de les grans benefactores de la Fundació CatDem.

Copisa, que té imputats el seu propietari, Josep Cornadó, i el seu exconseller general, Xavier Tauler, forma part de la llista d’empreses amb contractes amb el Consistori madrileny que apareixen al sumari de la trama Púnica, que es creu que va blanquejar diners procedents de comissions i pagaments lliurats a canvi de serveis públics.

43,4 dels 50 milions d’euros pagats per la capital espanyola a empreses incloses en el sumari corresponen a Copisa (període 2008-2015), publica El Español. Segons aquest digital, que diu haver accedit a 900 factures de la constructora i les seves filials en aquell període, els negocis dels Cornadó a Madrid no van fer figa quan va esclatar la crisi econòmica: van mantenir la seva facturació sempre per sobre dels 4 milions d’euros, una quantitat que es va enfilar fins als 13,7 milions el 2010.

Entre els contractes de Copisa a Madrid destaca l’adjudicació sistemàtica, diu el mateix diari, del manteniment d’escoles, poliesportius i edificis governamentals del districte de Tetuán.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari