El filibusterisme s’instal·la al Parlament

CSQP registra una queixa per instar els grups a tramitar d'urgència la ILP per una renda mínima garantida
L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlame
L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlament

El filibusterisme s’ha instal·lat al Parlament, a tenor de la queixa que ha registrarà aquest dimecres Catalunya sí que es Pot a la cambra legislativa catalana. Si fa una setmana que el PP dilata la constitució del seu grup parlamentari per torpedinar la reunió de la Junta de Portaveus, el grup ecosocialista ha responsabilitzat CiU i ERC d’endarrerir la tramitació de la ILP per una renda mínima garantida.

“Durant la legislatura passada, CiU i ERC van estar posant totes les traves possibles, augmentant el nombre de compareixences o allargant els terminis per constituir la ponència, per allargar tot el possible la tramitació de la ILP per una renda garantida perquè no els interessava aprovar-la”, ha explicat la diputada de CSQP, Marta Ribas.

CSQP demana que es reprengui la tramitació d’urgència de la ILP que ha de garantir la cohesió social de Catalunya i que no es perdi la feina feta durant la legislatura passada. L’esborrany legislatiu té pendent el debat d’esmenes presentades pels grups, i la votació final en Ple. Però CSQP sospita que JxS continuarà amb “la política de bloqueig” per allargar el procés.

CSQP registrarà aquest dimecres la queixa que insta la Mesa del Parlament a “reprendre d’immediat la tramitació urgent de la ILP” perquè pugui ser aprovada aquest 2015. Com que les partides per garantir el desplegament de la llei s’han de pressupostar, si la ILP s’aprovés l’any vinent, la llei no es podria desplegar fins al 2017.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari