Homs marca perfil amb la vista a Madrid

El conseller de la Presidència es confessa motivat per l'operació Petrum III
homs llista unica
homs llista unica

En un acte celebrat aquest dijous al Fòrum Europa, el conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, s’ha mostrat “disposat” a encapçalar la llista de Convergència al Congrés dels Diputats.

Homs ha carregat contra l’escorcoll de la seu de Convergència, efectuat per agents de la Guàrdia Civil a les ordres del Jutjat número 1 d’El Vendrell. Segons el conseller, s’ha tractat els convergents “com si fóssim una colla de delinqüents” i aquesta ha estat una actuació innecessària marcada per l’exhibicionisme.

No obstant això, també ha confessat que “Aquest tipus de coses, lluny de provocar desànim, a mi em motiven”.

Pel que fa al seu possible futur polític a Madrid, tot i haver expressat la seva disponibilitat, Homs ha indicat que no està clar i que encara pot “fer una cosa i la contrària”. Del Govern espanyol espera, segons ha dit, que acabi seient a “negociar la independència de Catalunya”.

El dirigent convergent ha descartat repetir el format Junts pel Sí i no ha especificat amb quina fórmula podrien concórrer Convergència i ERC a les eleccions del 20 de desembre, però ha avançat que seran “supercreatius” i que triaran la fórmula que trobin més rendible.

Homs, estil Warner Bros.
Per il·lustrar les friccions Catalunya-Espanya, el conseller de la Presidència ha comparat Catalunya amb una gasela i Espanya amb un lleó. Al més pur estil dels dibuixos animats de la Warner, ha exposat -entre les rialles dels presents- que “no tenim la força ni tampoc la cultura ni la tradició impositiva que té la política espanyola, d’imposar, de verticalitat. I si tu ets la gasela i ells són el lleó que intenta caçar-la, si a la gasela se li acut plantar-se davant el lleó i desafiar-lo, la gasela és morta. I la resta de gaseles li diuen burra”.

Nosaltres som ultracompetitius en la creativitat, com a país en general“, ha explicat el conseller, que considera que aquesta característica s’expressa “des de la cuina fins a l’art” i també a la política, “com s’està demostrant”, ha dit. “I això que de vegades ens dóna un cert malviure perquè ens fa patir a tots, la gasela, el que fa quan té el lleó a punt d’enganxar-la per darrere, és fer un gir de 90 graus i deixa el lleó absolutament desconcertat. I la gasela es salva. Perquè a més la gasela no vol matar mai el lleó. Només vol sobreviure, pobra gasela”, ha plantejat, com si es tractés d’un episodi del correcamins i el coiot.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari