El dret a decidir de la CUP

La formació que representa part de l'esquerra anticapitalista no s'oposaria a la investidura d'Artur Mas si Junts pel Sí garanteix un impuls al procés
baños fernandez
baños fernandez

La originalitat a l’hora de tapar les misèries d’una Llei electoral que exclou les formacions amb poca representació, i l’empenta proporcionada per la tasca dels tres diputats al Parlament durant la darrera legislatura –amb el paradigma de la popularitat adquirida per David Fernàndez- impulsen la CUP-Crida Constituent a uns resultats per al 27-S que els podrien atorgar un rol decisiu.

Totes les enquestes publicades pels mitjans de comunicació durant aquests dies de campanya deixen la governabilitat de la coalició Junts pel Sí en mans de l’esquerra anticapitalista. Per això, la pregunta més repetida pels periodistes als cupaires aquests dies és si facilitaran la investidura d’Artur Mas, en cas que les dues formacions independentistes sumessin majoria al Parlament.

Fonts de la CUP consultades per aquest setmanari asseguren que dins la formació “allò que menys ens preocupa ara mateix és si Mas serà o no president”. El missatge que llencen els militants cupaires des del territori s’assimila a l’oficial, que propaguen tant els exdiputats com els candidats de la llista de la CUP al Parlament: “Ens preocupa què passarà després del 27-S, i no quina persona hi haurà al capdavant”, expliquen.

“Aquestes eleccions són per trencar amb l’Estat i anar cap a un procés constituent. No és important qui mana. No estem contents amb Mas i no tenim intenció de votar-hi a favor. Ara bé, si perquè el procés avanci en depèn de qui sigui president, aquest no serà un obstacle per a nosaltres. El més important és anar cap a la ruptura. El nom, en aquest cas serà secundari. Ara bé, si hem de votar un president per governar, no votarem en Mas. La gent de la CUP no estem contents amb en Mas ni ens fa cap il·lusió que presideixi res”, argumenten.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLERT A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari