Florentino & Miquel

Miquel Roca és membre del consell d'administració d'ACS i patró de la seva fundació, entitat que va aportar 210.000 euros a les arques de Convergència
Roca i Pérez
Roca i Pérez

La Fundació ACS, vinculada al grup constructor que presideix Florentino Pérez, forma part del selecte grup de grans empreses que han “regat” la fundació convergent CatDem amb una aportació de 210.000 euros en el període de 2008 a 2013.

Les aportacions de la Fundació ACS a la Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem) causen sorpresa: es tracta d’una donació entre entitats que es declaren sense afany de lucre i que no tenen res a veure una amb l’altra perquè la madrilenya es dedica primordialment al foment de l’art i la catalana, a preparar el país per la independència.

No obstant això, entre les dues hi ha un lligam: la Fundació ACS està vinculada a la constructora que viu de les licitacions de les administracions públiques i CatDem depèn d’un partit polític que governa la Generalitat, una administració que, per cert, concedeix importants contractes al grup de Florentino Pérez.

ACUSACIÓ CONTRA CIU
El periodista Juan Carlos Escudier escriu en una biografia no autoritzada del president del Real Madrid, Florentino Pérez, retrato en blanco y negro de un conseguidor (Foca, 2005), que aquest va explicar en una conversa privada amb l’exministra socialista Matilde Fernández que ell “s’entenia bé amb tots els grups polítics i amb tots els governs, tret del de la Generalitat de Catalunya perquè CiU li demanava un percentatge de les obres. I això, segons li va assegurar, ell no ho feia amb ningú”. No s’ha demostrat que pagués comissions, però queda clar que fa donacions a la fundació de Convergència.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari